Polityka prywatności

Przetwarzanie danych osobowych
  1. Dane dotyczące użytkowników serwisu internetowego www.seesite.pl przetwarzane są przez firmę SeeSite Piotr Giniewski z siedzibą w Policach, przy ul. Wyszyńskiego 60/33, NIP 599-186-60-15, REGON: 320962518, która w odniesieniu do tych danych jest ich administratorem w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
  2. Dane osobowe użytkowników, którzy wypełnili formularz kontaktowy, przetwarzamy wyłącznie na potrzeby bezpośrednio związane z prowadzoną z tymi użytkownikami komunikacją dotyczącą zapytania złożonego przez ten formularz. Dane te nie są gromadzone, ani przetwarzane w żaden inny sposób. Dostęp do tych danych posiadają jedynie wybrani pracownicy odpowiedzialni za obsługę zapytań.
  3. SeeSite Piotr Giniewski nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom. Jedynym odstępstwem od tej reguły może być żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa, jeśli dane te są istotne w prowadzonych przez nie postępowaniach.
  4. Jedynymi danymi, które możemy ujawnić współpracującym z nami serwisom internetowym czy też agencjom reklamowym są opracowane przez nas zbiorcze, ogólne zestawienia statystyczne. Zestawienia takie dotyczą głównie oglądalności naszych serwisów i nie zawierają żadnych danych osobowych, które pozwalałyby na jednoznaczną identyfikację poszczególnych użytkowników.
Polityka cookies i innych analogicznych rozwiązań
  1. W związku z udostępnianiem zawartości nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookies. Te niewielkie pliki przeznaczone są do przechowywania informacji zapisywanych przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, w trakcie wyświetlania naszej strony w tym urządzeniu. Serwery przy połączeniu się z tego urządzenia z naszymi serwisami mogą odczytywać zawartość tych plików. Opcjonalnie wykorzystywane mogą być również inne technologie o zbieżnej funkcjonalności. Informacje publikowane w tej polityce prywatności dotyczą zarówno cookies jak i tych innych technologii. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") to z reguły pliki tekstowe i zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Dodatkowo w plikach cookies przechowywane są też inne dane, bezpośrednio związane z przeznaczeniem danego pliku cookie. Pojedyncza strona internetowa może zapisywać więcej niż jeden plik cookie.
  2. Pliki cookies na naszej stronie internetowej wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości i/lub układu strony internetowej dla danego użytkownika; pliki te mogą umożliwiać rozpoznanie urządzenia użytkownika serwisu internetowego i dzięki temu wyświetlić stronę zgodnie z wybranymi przez niego preferencjami,
    • tworzenia statystyk, które pozwalają określić sposób wykorzystywania stron internetowych przez użytkowników, dzięki czemu możliwa jest modernizacja struktury strony jak i rozbudowa i optymalizacja jej treści,
  3. W ramach naszych serwisów stosujemy wyłącznie niżej wymienione typy plików cookies:
    • pliki cookies, umożliwiające akwizycję danych określających sposób korzystania ze stron internetowych,
    • "funkcjonalne" pliki cookies, pozwalające "zapamiętanie" wybranych przez użytkownika ustawień, np. informacji o potwierdzeniu zapoznania się z komunikatem o wykorzystywaniu technologii cookies, itp.,
  4. Z reguły aplikacje służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki internetowe) domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy w dowolnym momencie mogą dokonać zmiany ustawień przeglądarki tak, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies, bądź też aby przeglądarka każdorazowo informowała o próbie zapisania przez serwis internetowy pliku cookie w urządzeniu końcowym. Ze względu na dużą różnorodność wykorzystywanych przeglądarek internetowych, po szczegółowe informacje dotyczące sposobu w jaki można zmienić te ustawienia, odsyłamy do Pomocy danej przeglądarki.
  5. Użytkownik, który nie dokonuje zmiany ustawień przeglądarki tak, aby ograniczyć możliwość zapisywania plików cookie w jego urządzeniu końcowym wyraża tym samym zgodę na zapis i odczyt tych plików przez nasze serwisy w jego urządzeniu.
  6. Blokowanie zapisu cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych. Nie skutkuje to jednak całkowitym brakiem możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w naszych serwisach internetowych.
Kontakt
  1. W przypadku pytań dotyczących stosowanej przez nas Polityki Prywatności prosimy o kontakt na adres naszej firmy, lub pocztą elektroniczną na adres biuro@seesite.pl